Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Olet tervetullut Kriisikeskus Mobilen vapaaehtoistoimintaan tuomaan oman elämäsi asiantuntijuutta! Kaikille löytyy mielekästä tekemistä - riittää, kun olet innostunut! Jos olet sielultasi auttaja, voit hakeutua vapaaehtoistoimintaan haastattelun ja koulutuksen kautta!

Jos haluat Kriisikeskus Mobilen vapaaehtoistyöntekijäksi, voit täyttää hakukaavakkeen ja lähettää sen meille sähköpostilla tai kirjeenä.

Vapaaehtoiskoulutuksen osallistujat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Haastattelun perusteella on mahdollisuus harkita, onko elämäntilanne sopiva ja voimavarat riittävät vapaaehtoistyöhön ryhtymiselle. Voi harkita myös, onko tarjottu tehtävä sellainen, että voi ja haluaa sitoutua siihen.

Vapaaehtoiskoulutukseen valitut käyvät 35 tunnin peruskoulutuksen ja saavat toimintaansa tukea työnohjauksesta, jatkokoulutuksesta, virkistyksestä ja kehityskeskusteluista. Vapaaehtoista puhelinauttamista tekeviltä ei edellytetä alan koulutusta tai työkokemusta. Tärkeintä on kuuntelu, aito läsnäolo ja että oma elämä on kunnossa. Koulutuksessa kunnioitetaan tavallisen ihmisen tieto-taitoa ja arjen asiantuntijuutta.

Vapaaehtoistyöntekijät tulevat yleensä mukaan toimintaan voidakseen auttaa toista ihmistä vaikeassa elämäntilanteessa ja kehittyäkseen itse ihmisenä. Vapaaehtoistyöntekijän tulee olla empaattinen ja hänen tulee olla hyvä kuuntelija. Hänellä tulee olla hyvät vuorovaikutustaidot, joustavuutta ja kärsivällisyyttä.

Vapaaehtoistyö avaa mahdollisuudet mm. yhteisöllisyyteen ja hyvään mieleen toisten auttamisesta sekä itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen.

Vapaaehtoistyöllä on ollut tärkeä merkitys Kriisikeskus Mobilen toiminnassa sen alusta saakka. Vapaaehtoistyöntekijät ovat tärkeä voimavara Kriisikeskuksen ammatillisen kriisityön rinnalla ja kaipaamme lisää auttamistyöstä kiinnostuneita henkilöitä päivystysrinkiimme.

Oletko empaattinen ja hyvä kuuntelija? Haluatko muuttaa maailmaa? Tee se puhelu kerrallaan ja tule mukaan Kriisikeskus Mobilen toimintaan!


Mitä vapaaehtoistyöntekijältä edellytetään?

  • Tavallisen ihmisen tieto-taito ja arjen asiantuntijuus
  • Sitoutuminen toimintaan vähintään vuodeksi
  • Sitoutuminen työnohjaukseen
  • Vaitiolovelvollisuus


Aika, jonka toivomme sinulta, on

  • Kaksi iltaa kuukaudessa
  • Työnohjaukseen osallistuminen


Miten vapaaehtoistyöntekijät toimivat?

  • Valtakunnallisen Kriisipuhelimen päivystäjinä
  • Nettiauttajina (Tukinet)
  • Henkilökohtaisina tukihenkilöinä
  • Ryhmänohjaajina


Jos haluat lisätietoja, soita tai kysy sähköpostilla!