Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Uusparitoiminta

Kaksi vanhempaa ja lapsi.

Uusperheneuvontaa uuspareille ja yksittäisille uusperheellisille aikuisille

Uusperheessä on usein monta liikkuvaa osaa ja elämä uusperheen puolisona ja vanhempana ei aina ole helppoa. Perheen laajentunut ihmissuhdeverkosto, yhteisen ajan puute ja ulkopuolisuuden tunteet voivat rassata uusparin suhdetta. Uusperheen jokainen perheenjäsen hakee paikkaansa uudessa perheessä omalla tavallaan. Menneisyys ja perheen ulkopuoliset tahot voivat osaltaan tuoda oman haasteensa uusperheen parisuhteeseen.

Uusperhe rakentuu kahden aikuisen rakkauteen. Uusperheen ulkopuolelta tulevat tekijät voivat vaikuttaa yllättävän paljon uusperheen hyvinvointiin. Alun ”fantasiavaiheen” jälkeen perheenjäsenet hakevat paikkaansa uudessa perheessä, eikä ympäristökään aina tiedä miten suhtautua uusperheeseen. Ulkopuolisuuden tunne voi vaivata ja äiti- ja isäpuolena olemisen tehtävät tulee ratkaista. Monet uusperheen haasteet ovat kuitenkin rakenteellisia ja ratkaistavissa.

Kriisikeskuksessa järjestetään yhteistyössä Suomen Uusperheiden Liiton (Supli ry) kanssa uuspareille uusperhe-elämää tukevia toimintoja.

Uusperheneuvoja, kriisikeskusjohtaja Kati Kuusio ottaa vastaan uuspareja. Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä varaamalla ajan suoraan Katilta tai kriisikeskuksesta.

Kati Kuusio
kati.kuusio(at)kriisikeskussjk.fi

040 719 0108