Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Vapaaehtoistyö

Sinustako vapaaehtoistyöntekijä?

Oletko empaattinen ja hyvä kuuntelija? Haluatko muuttaa maailmaa? Tee se puhelu tai chat-keskustelu kerrallaan ja tule mukaan Seinäjoen Kriisikeskus Mobilen toimintaan.

Tule mukaan kriisipuhelin- tai Sekasin-chat -päivystäjäksi.

Olet tervetullut Kriisikeskus Mobilen vapaaehtoistoimintaan tuomaan oman elämäsi asiantuntijuutta. Voit hakeutua vapaaehtoistoimintaan haastattelun ja koulutuksen kautta!

Seuraava vapaaehtoiskoulutus on suunnitteilla.


Kaikki alkaa tukihenkilön peruskoulutuksesta

Jos haluat Kriisikeskus Mobilen vapaaehtoistyöntekijäksi, voit täyttää hakukaavakkeen ja lähettää sen meille sähköpostilla tai kirjeenä.

Vapaaehtoiskoulutuksen osallistujat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Haastattelun perusteella on mahdollisuus harkita, onko elämäntilanne sopiva ja voimavarat riittävät vapaaehtoistyöhön ryhtymiselle. Voi harkita myös, onko tarjottu tehtävä sellainen, että voi ja haluaa sitoutua siihen.

 


Tukihenkilön peruskoulutus on maksuton ja saat siitä todistuksen

Vapaaehtoiskoulutukseen valitut käyvät 35 tunnin peruskoulutuksen ja saavat toimintaansa tukea työnohjauksesta, jatkokoulutuksesta, virkistyksestä ja kehityskeskusteluista. Koulutus auttaa löytämään oman ainutlaatuisen tapasi toimia toisen ihmisen tukena ja sinua rohkaistaan erityisesti oman toiminnan tarkasteluun, itsetuntemuksen lisäämiseen ja omasta jaksamisesta huolehtimiseen. Jatkokoulutukset tarjoavat syventävää tietoa, pätevöittävät uuteen tehtävään ja mahdollistavat etenemisen tukihenkilön uralla.

Vapaaehtoista puhelin- tai verkkoauttamista tekeviltä ei edellytetä alan koulutusta tai työkokemusta. Tärkeintä on kuuntelu, aito läsnäolo ja että oma elämä on kunnossa. Koulutuksessa kunnioitetaan tavallisen ihmisen tieto-taitoa ja arjen asiantuntijuutta.

Peruskoulutuksen jälkeen on mahdollisuus suuntautua nettiauttamiseen (Tukinet, Sekasin-chat ja Solmussa-chat).

Vapaaehtoistyöntekijät tulevat yleensä mukaan toimintaan voidakseen auttaa toista ihmistä vaikeassa elämäntilanteessa ja kehittyäkseen itse ihmisenä. Vapaaehtoistyöntekijän tulee olla empaattinen ja hänen tulee olla hyvä kuuntelija. Hänellä tulee olla hyvät vuorovaikutustaidot, joustavuutta ja kärsivällisyyttä.

Vapaaehtoistyö avaa mahdollisuudet mm. yhteisöllisyyteen ja hyvään mieleen toisten auttamisesta sekä itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen.

Vapaaehtoistyöllä on ollut tärkeä merkitys Kriisikeskus Mobilen toiminnassa sen alusta saakka. Vapaaehtoistyöntekijät ovat tärkeä voimavara Kriisikeskuksen ammatillisen kriisityön rinnalla ja kaipaamme lisää auttamistyöstä kiinnostuneita henkilöitä päivystysrinkiimme.


Mitä vapaaehtoistyöntekijältä edellytetään?

 • Tavallisen ihmisen tieto-taito ja arjen asiantuntijuus
 • Sitoutuminen toimintaan vähintään vuodeksi
 • Sitoutuminen työnohjaukseen
 • Vaitiolovelvollisuus


Aika, jonka toivomme sinulta, on

 • Kaksi iltaa kuukaudessa
 • Työnohjaukseen osallistuminen


Miten vapaaehtoistyöntekijät toimivat?

 • Valtakunnallisen Kriisipuhelimen päivystäjinä
 • Nettiauttajina Tukinetissa, Sekasin-chatissa ja Solmussa-chatissa (peruskoulutuksen jälkeen mahdollisuus suuntautua nettiauttamiseen)
 • Henkilökohtaisina tukihenkilöinä
 • Ryhmänohjaajina


Mitä vapaaehtoistyö antaa sinulle?

 • Laadukkaan peruskoulutuksen ja jatkokoulutuksia
 • Tukea toimintaan ja jaksamiseen purkukeskusteluista ja työnohjauksista
 • Virkistystoimintaa
 • Merkityksellisen vapaaehtoistyön kriisikeskuksessa

Lue vapaaehtoistyöntekijöidemme ajatuksia vapaaehtoistyöstä Kriisikeskuksessa!