Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Vapaaehtoistyö Mobilessa

Vapaaehtoistyöntekijöiden ajatuksia vapaaehtoistyöstä Kriisikeskus Mobilessa

Mikä sai sinut kiinnostumaan, mikä saa sinut jatkamaan ja mitä itse saat auttamisesta?

  • Auttamisen halu, moninaiset elämäntapahtumat/tilanteet. Mielenkiintoista, tärkeätä tekemistä vapaa-ajalla.
  • Omista vaikeista elämäntilanteista selviytyminen sai innostumaan vapaaehtoistyöstä.
  • Keskustelut soittajien kanssa ovat antoisia myös itselle, kuunteleminen on tärkeintä.


Ajatuksia vapaaehtoistyöstä kriisikeskuksessa

  • Yhteisöllisyyttä, samanhenkistä väkeä vapaaehtoistyössä.
  • Vapaaehtoistyöstä on saanut uusia ystäviä.
  • Kouluttautuminen on ollut todella mielekästä.

Vapaaehtoistyöntekijämme esittäytyvät

Kuva vapaaehtoistyöntekijästä.Olen Tuula ja olen toiminut kolmisen vuotta vapaaehtoisena puhelinpäivystäjänä Kriisikeskus Mobilessa Seinäjoella.

Vapaaehtoisena toimiminen antaa voimaa ja jaksamista, kun voi puhelinkeskustelun verran kulkea kuuntelevana läheisenä soittajan rinnalla.

Toisiin vapaaehtoisiin tutustuminen on ollut myös mukavaa ja mielenkiintoista.

Koe sinäkin, mitä on olla Hyvän mielen vapaaehtoinen!

Kuva vapaaehtoistyöntekijästä.Olen toiminut vapaaehtoisena kriisipuhelinpäivystäjänä 6 vuotta sekä Kauhajoen mielenterveysseurassa että nyt kuluvan vuoden alusta Kriisikeskus Mobilessa Seinäjoella.

Koen puhelinauttamisen hyvänä auttamisen muotona, sillä se on asiakkaille helppo tapa keskustella päivystäjän kanssa akuutissa tilanteessa kahden kesken ja luottamuksellisesti.

Minua motivoi auttamistyön lisäksi hyvä yhteishenki porukassamme. Lisäksi yhteiset kokoontumiset ja koulutukset antavat paljon eväitä myös omaan elämään.

Tule kanssamme tekemään hyvää! :)

Juha

Kuva vapaaehtoistyöntekijöistä.Toimin vapaaehtoisena päivystäjänä valtakunnallisessa Kriisipuhelimessa.

On mielenkiintoista kuulla ihmisten tarinoita ja auttamisesta tulee hyvä mieli. Kriisipuhelin on tärkeä auttamiskanava ja on hienoa kulkea soittajan rinnalla hetki ja tukea häntä eteenpäin.

Karoliina

Vapaaehtoistyötä Kriisikeskus Mobilessa olen tehnyt kolmen vuoden ajan. Näihin vuosiin mahtuu hyvin erilaisia puhelinkontakteja, kohtaamisia ja elämäntarinoita, joihin sisältyy inhimillisen elämän koko kirjo.


Tässä työssä on aivan riittävä, kun kohtaa ihmisenä toisen ihmisen. Tärkeää on se mitä hyvyys saa aikaan juuri oikealla hetkellä. Palkitsevaa on, kun asiakas kokee tulleensa kuulluksi omassa asiassaan.

Valoa, voimaa ja työniloa kaikille vapaaehtoistyöntekijöille.

Tule sinäkin mukaan!

Maija
Kuva vapaaehtoistyöntekijästä.Olen ollut vapaaehtoisena kriisipuhelinpäivystäjänä reippaat seitsemän vuotta. Monenlaisia kohtaamisia erilaisten, eri ikäisten ihmisten kanssa. Kuuntelemista, läsnä olemista ja tukemista elämän pienemmissä ja isommissa kriiseissä. Palkitsevaa itselle, kun pystyy auttamaan. Toisten vapaaehtoisten ihana seura, kohtaamiset päivystyksessä, koulutuksissa ja vapaamuotoisissa kekkereissä sekä elämänkokemusten jakaminen, ja niistä oppiminen. Monta uutta ystävää. Toissa keväänä minulle tarjottiin tilaisuutta osallistua Suomen Mielenterveysseuran työnohjaukseen valmentavaan koulutukseen, ja toiminkin nyt myös vapaaehtoisten työnohjaajana Kriisikeskus Mobilessa.

Sinäkin voit olla se, joka on juuri oikealla hetkellä vastaamassa puhelimeen jonkun toisen kriisin keskellä. Ihminen ihmiselle. Anna aikaasi, heittäydy mukaan, koskaan ei voi tietää, mitä se tuo tullessaan.

Anna-Leena